U bent hier

PSW Thuis

PSW Thuis biedt ondersteuning thuis voor mensen met een beperking van alle leeftijden. De cliënt krijgt ondersteuning op maat. PSW Thuis werkt samen met het gezin of netwerk van de cliënt.

Voor wie?

De ondersteuning is gericht op (jonge) kinderen, jongeren, (jong)volwassenen en senioren met een ontwikkelingsachterstand of een (licht) verstandelijke beperking. Het kind, de cliënt of het gezin kan bijkomende ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld gericht op gedrag, autisme, ADHD, verslaving, psychiatrische problemen, opvoedingsvragen, kinderwens, financiële problemen of het vinden van werk.

Ons doel

PSW Thuis ondersteunt cliënten bij een eigen leven in de samenleving. De cliënt of het gezin heeft zelf de regie en is zo zelfstandig als mogelijk. De ondersteuning is altijd een passend antwoord op de vraag van de cliënt.

Wat kan PSW Thuis bieden?

PSW Thuis biedt twee verschillende vormen van ondersteuning, die apart of gecombineerd kunnen worden ingezet.

Pedagogische gezinsbegeleiding
Kortdurende specifieke begeleiding of behandeling binnen het gezin, voor (jonge) kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking en hun ouders, gericht op situaties in de opvoeding.

Ondersteuning bij het wonen
en dagelijks leven voor zelfstandig wonende (jong)volwassenen en senioren met een (licht) verstandelijke beperking en eventueel  psychische of sociale problematiek.

Overige ondersteuning, gekoppeld aan PSW Thuis

Rondom de thuissituatie kunnen ook worden ingezet:

Ondersteuning op school en kinderopvang
Ondersteuning voor peuters, kleuters, kinderen en jongeren die extra zorg / begeleiding nodig hebben op kinderopvang of school.

PSW Werk
Begeleiding bij werk en scholing/training voor werk, gericht op (jong)volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

PSW Vrijetijd
Ondersteuning bij de besteding van de vrije tijd of vakantie voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden.

Klik hier voor contactgegevens PSW Thuis

Klik hier voor de folder met het hele aanbod van PSW Thuis